LEDIG VERV SOM FORSVARETS HOVEDVERNEOMBUD

Arbeidstakerorganisasjonene skal velge nytt Forsvarets hovedverneombud (FHVO), etter at nåværende FHVO går tilbake til stilling i Forsvaret. FHVO velges av de ansattes organisasjoner beskrevet i AML. iht rutiner.

Hovedbilde for artikkelen: "LEDIG VERV SOM FORSVARETS HOVEDVERNEOMBUD "Ledig verv som Forsvarets hovedverneombud. FHVO er vernetjenestens fremste talsperson. I sin funksjon understøtte og råd gi sentral etatsledelse i HMS- og AML-relaterte spørsmål, herunder påse at etaten etterlever AML og tilhørende forskrifter. Samt koordinere og støtte Forsvarets øvrige hovedverneombud, på DIF-nivå. Foto: Forsvaret
Publisert: 28. mars 2025Staale I. Reiten

FHVO skal virke for gjennomføringen av arbeidsmiljølovens målsettinger og ellers utføre sine oppgaver etter arbeidsmiljølovens kapittel 6 og forskrift om organisasjon, ledelse og medvirkning.

FHVO-rollen er forankret i Direktivet for iverksetting av Forsvarets sentrale hovedverneombud (2001) som bygger på formålet for arbeidsmiljølovens kapittel 6.

FHVO er vernetjenestens fremste talsperson. I sin funksjon understøtte og råd gi sentral etatsledelse i HMS- og AML-relaterte spørsmål, herunder påse at etaten etterlever AML og tilhørende forskrifter. Samt koordinere og støtte Forsvarets øvrige hovedverneombud, på DIF-nivå.

Forsvaret som arbeidsgiver har ansvaret for et trygt og forsvarlig arbeidsmiljø og skal sikre arbeidstakernes medvirkning i samarbeid med ledelsen.

FHVO og Ass FHVO har rutinemessige møter med Forsvarssjef, HR-direktøren i Forsvaret og andre relevante samarbeidspartnere. FHVO har kontorsted ved Akershus festning. Vedkommende skal legge det utvidede arbeidsmiljøbegrepet til grunn for sitt virke.

Krav til søkeren:

Vervet krever stor kunnskap om Forsvaret, Forsvarets organisasjon og HMS arbeid i Forsvaret. Søker må ha god kunnskap om aktuelle lover og regler.

Søkere må være tilsatt i Forsvaret og inneha eller gjennomføre 40-timers HMS-kurs kort tid etter tiltredelse.

Personlige egenskaper vil bli vektlagt ved valg av Forsvarets hovedverneombud. Forhold som kan vektlegges er gode samarbeidsevner, jobbe selvstendig og evnen til å stille klare krav i rollen som verneombud for Forsvaret.

Det kreves god skriftlig og muntlig fremstillingsevne og erfaring fra bruk av dataverktøy. Aktuelle kandidater må regne med å bli innkalt til intervju.

Vervet hjemler permisjon etter aml. Kap. 6, og forskrift om organisering, ledelse og medvirkning kap 2, samt Hovedavtalen i Staten kap. 8.

Det er krav om klarering til H for vervet.

Avlønning etter egen særavtale for Forsvarets Hovedverneombud

Søknad med CV på vervet sendes pr e-post til: leder Parat forsvar Johan Hovde, johan.hovde@parat.com

Søknadsfristen er satt til 23.04.2025.

Valg av Forsvarets hovedverneombud vil bli foretatt så snart som mulig, tiltredelse avtales nærmere med Forsvarets sentrale hovedverneombud, med snarlig tiltredelse.

Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med forfatteren(e) av denne artikkelen om du har noen spørsmål om artikkelens innhold.

Portrettbilde av Torbjørn Bongo

Torbjørn Bongo

Forbundsleder

Portrettbilde av Staale Reiten

Staale I. Reiten

Nestleder