Velkommen Zmaj!

For å støtte opp under den svært viktige jobben som Norsk Folkehjelp gjør i Ukraina, signerte forbundsleder Torbjørn Bongo denne uken kontrakten som gjør oss til stolt sponsor av vår egen minehund. I vår store påskequiz kan du komme med forslag til navn på vår nyeste ansatt.

Hovedbilde for artikkelen: "Velkommen Zmaj!"Assisterende generalsekretær i Norsk Folkehjelp Per Nergaard og forbundsleder Torbjørn Bongo underskrev kontrakt om støtte til minehund. Foto: NOF
Publisert: 14. mars 2024Torgrim H. HalvariKontrakten innebærer at vi i NOF støtter en av verdens beste minehunder i tre år. Zmaj opererer i dag sammen med hundefører i Ukraina og vi har vedtatt å støtte hundens arbeid med 100.000 kroner per år.

NOF mener minerydding er en svært viktig oppgave i krigs og konfliktområder. En oppgave som trygger barns skoleveg, bondens arbeid og gir sivilbefolkningen mindre stress i hverdagen. Vi håper derfor at flere organisasjoner blir med på dette viktige arbeidet.


Jeg er glad for at vi i NOF kan være med på å støtte et så viktig arbeid. Et arbeid som gir trygghet til sivilbefolkningen i konflikt og krigsområder, uttalte forbundsleder Torbjørn Bongo, etter signeringen.


Folkehjelpa og miner


Ukraina er i dag et land med et stort antall miner. Norsk Folkehjelp har beregnet at om krigen stopper i morgen og med den arbeidskapasiteten man har nå, vil det ta cirka 75 år å få ryddet landet for miner.

Miner skiller ikke mellom barn, voksne, soldater eller bønder. Norsk Folkehjelp har som en av verdens ledende aktører innen minerydding jobbet med å beskytte sivile mot eksplosive våpen siden 1992. Organisasjonen har siden da klarert mer enn én milliard kvadratmeter land og fjernet mer enn 2 millioner landminer og eksplosiver i over 40 land.

Med den erfaringen og det engasjementet Folkehjelpa har hadde landsstyret til NOF ingen problem med enstemmig å gå inn for at vi skulle bidra med å støtte dette viktige arbeidet.

HundZmaj - Vår nyeste ansatt

Bli med i navnekonkurranse

Hunden vi har fått tildelt heter Zmaj og er en Belgisk gjeterhund. Zmaj er hundens første navn, men vi har fått lov til å gi hunden et navn til. Derfor kommer vi i påsken ut med en liten konkurranse hvor dere i NOF kan komme med et forslag på hva hunden får som sitt andre navn. Sett i gang og tenk ut et godt navn på vår nye medarbeider i NOF.


Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med forfatteren(e) av denne artikkelen om du har noen spørsmål om artikkelens innhold.

Portrettbilde av Torgrim H. Halvari

Torgrim H. Halvari

Informasjonsansvarlig